Asus TUF VG34VQL1B 34" -pelinäyttö
3 299 kr
37 måneders garanti
30 dages returret
Sikre betalingsmetoder
e-ville Google Review ★★★★☆ 4.3
Køb og tjen op til 73 kr i kundekreditter
Hurtige fakta
Produktbeskrivelse
Andre købte også disse
Har du brug for hjælp?
Spørg om dette produkt ved at logge ind eller oprette en gratis kundekonto.
Produktet har i alt 14 anmeldelser
Eri valmistajien 34" kaarevia näyttöjä tuli käytyä speksitasolla muutaman päivän aikana läpi ja hiljalleen valinta alkoi tarkentumaan Asuksen TUF-sarjan näyttöihin, joita Verkkokaupasta löytyi hankintahetkellä kolmea eri mallia (VG34VQL1B, VG34VQL3A ja VG34VQ3B). VG34VQ3B putosi vaihtoehdoista siinä kohtaa kun selvisi, että jalustassa ei ole näytön korkeuden säätömahdollisuutta.
Päällimmäisiksi eroiksi VG34VQL1B - VG34VQL3A näyttöjen välille taisi jäädä VG34VQL3A mallin 180Hz virkistystaajuus (vs. VG34VQL1B:n 165Hz) ja VG34VQL1B mallin 550 cd/m2 kirkkaus (vs. VG34VQL3A:n 400 cd/m2). VG34VQL1B mallin valinta, vaikkakin on vanhempi versio kuin VG34VQL3A, tuli lopulta tehtyä näyttöjen kirkkaudessa olevasta erosta johtuen ja osin myös siksi, että hankintahetkellä sille oli heti saatavuutta toisin kuin VG34VQL3A mallille.
Nyt noin kuukauden käytön aikana VG34VQL1B mallin näytön kirkkaus on kyllä tuntunut hyvältä (toki varsinaiseen vertailuunhan ei ole ollut mahdollisuutta, se kun vaatisi toisen mallin hankkimisen rinnalle(!)). Toistaiseksi näyttö on ollut vain työpöytäkäytössä, kun nykyinen kokoonpano ei pyöritä pelejä mitenkään erityisen hyvin näytön mahdollistamilla korkeammilla resoluutioilla. Nähtäväksi vielä jää siihen hetkeen kun uuden konekokoonpanon on saanut käyttöön, että miten näyttö toimii pelaamisen kanssa.
Ehkä isoimpana pettymyksenä on ollut edellytykset näytön jakamiseen osioihin. VG34VQL1B mallissa näyttö on mahdollista jakaa kahteen osaan tasan keskeltä tai sitten käyttäen kuva-kuvassa tilaa, jossa toinen näkymä kattaa koko kuva-alan ja toisen näkymän voi sijoittaa tämän näkymän päälle johonkin käytettävissä olevan kuva-alan neljästä nurkasta. Kun näytön hankinta oli vielä meneillään niin jotenkin tuli kuviteltua (tai; halusi kuvitella), että kaarevissa näytöissä "on varmaan" mahdollista jakaa näytön kuva-ala melkein millaisiin osioihin tahansa, mutta vasta näytön hankittua ja asiaa sen jälkeen tarkemmin tutkittua kirkastui, että lähtökohtaisesti näytön kuvapinta-alan jakaminen osioihin on mahdollista vain valmistajan etukäteen määrittelemillä tavoilla. Itsellä toiveena oli ollut, että kuva-alan olisi saanut jaettua osiin esimerkiksi siten, että 2/3 alasta saisi tehtyä ns. päänäytön ja 1/3 olisi sitten ns. "toinen näyttö". Mutta näinhän sitten ei lopulta ainakaan tämän Asuksen VG34VQL1B mallin kanssa ollut mahdollista. Vasta Asuksen hankinnan jälkeen selvisi, että muiden valmistajien kaarevilla näytöillä edellä mainitun mukainen jakosuhde olisi ollut mahdollista, mutta ne putosivat hiljalleen hankinnan aikana vaihtoehtoina pois erinäisistä syistä johtuen (kuten virkistystaajuus, kirkkaus tai kontrasti).
Työpöytäkäytössä edellä mainittu ei ole vielä päässyt muodostumaan ongelmaksi, kun Windows käyttöympäristössä ikkunoista saa jokseenkin vaivattomasti kasattua erilaisia näkymiä. Mutta jonkinlaisia "ongelmia" voi ehkä olla odotettavissa pelikäytössä, kun vanhastaan on tottunut siihen, että yhdellä näytöllä on ollut peli ja toisella näytöllä on pystynyt pitämään näkyvillä jotain muuta.
Yhdellä kaarevalla (34") näytöllä tuli menettäneeksi ~24 cm kuva-alaa (vrt. aiemmat kaksi näyttöä), mutta ainakaan toistaiseksi tämäkään ei ole muodostunut miksikään ylipääsemättömäksi ongelmaksi. Yleisesti ottaen käyttö yhdellä näytöllä on ollut miellyttävää ja toisaalta säästyihän samalla jonkin verran pöytätilaakin(!)